ShipDX

Ship Design Exercise

În urma succesului ediției din 2018, ShipDX se întoarce anul acesta.
Scopul acestei ediții este familiarizarea studenților participanți cu aspectele generale ale proiectării unui concept de navă și interdependența parametrilor implicați, precum și înțelegerea raportului model - nava reală și determinarea rezistenței la înaintare prin probe de bazin.

 

Progresul competiției

Finala ShipDX 2019

După 4 luni de efort susținut, multe emoții și multă muncă, cele 6 echipe finaliste și-au prezentat evoluția de-a lungul competiției. 
În funcție de rezultatele experimentale ale modelelor, dar ținând cont și de modul în care și-au susținut prezentarea, s-au ales câștigătorii:
-Locul 1: Dao Ship (Mihaela Angela Ciuraru, Nichita Sava, Marius Ştefan Mihai)
-Locul 2: Protoship (Cosmin Buti, Valentina Stroiu, Nicolae Bîlhac)
-Locul 3: Novice Crew (Ana Podgoreanu, Iulian Radu, Eugen Magadan)
Felicitări tuturor finaliștilor! Parcursul vostru este de admirat!

Probe de bazin - 20-23.05.2019

Timp de câteva zile, Bazinul de Carene al Facultății de Arhitectură Navală a măsurat performanțele de rezistență la înaintare ale celor 6 modele finaliste.

Realizarea modelelor la scară - 6-12.05.2019

După ce modelele au fost realizate în stare brută din material decupat la mașină CNC, au intrat pe mâinile studenților. Aceștia au lipit bucățile între ele, le-au îmbrăcat în fibră de sticlă și rășină, le-au șlefuit, chituit, șlefuit din nou și nu în cele din urmă, le-au vopsit. 
Modelele sunt numai bune de dat la apă!

Etapa de Calificare - 05.04.2019

Toate echipele și-au prezentat munca de până acum și au fost selectate cele 6 care vor merge mai departe, în Marea Finală! Felicitări ERA, Dao Ship, Danube Shipping, ACE Design, Novice Crew și Protoship!
Trebuie să îi felicităm și pe Vendetta, Green Sailers, Zero Resistance, Iron Sharks și NETUGA! Bravo pentru efortul depus, sperăm că a fost o călătorie frumoasă, că ați învățat și ați crescut!

Sesiune intermediară - 14.03.2019

Am avut o discuție foarte productivă cu toate echipele participante! 
Ne bucură faptul că studenții au venit pregătiți cu întrebări, am reușit să lămurim neclarități și să punem la punct planul de bătaie pe perioada următoare. 
Suntem pe drumul cel bun! 
Spor la treabă! 

Stay tuned, vă ținem la curent! 

Start competiție - 28.02.2019

ShipDX 2019 a început oficial!
Liviu Gălățanu a trecut echipele participante prin pașii competiției și cerințele proiectului.
Mulțumim domnilor profesori Costel Mocanu și Dan Obreja pentru cuvintele frumoase și pentru disponbilitatea de a-i ajuta pe studenți în timpul concursului, cu sfaturi și idei utile.
Ne bucurăm că ați venit în număr așa de mare și vă dorim spor la treabă! Urmează câteva săptămâni pline de muncă și distracție! 
This is gonna be great!

 

Sponsori

Damen

Aveva

DMT Marine Engineering

 

©2019 by Asociația Arhitecților Navali